maandag 26 januari 2009

Idols 2005


De reden dat wij meededen aan Idols 2005 was omdat het allemaal niet meer zo lekker liep: twee bandleden met ruzie vertrokken, Lea aan de lijmsnuiverij en ik meer bezig met de vrouwelijke fans dan met de band zelf. Onze manager Okko Wubbels vond het tijd voor discipline, en gaf ons op voor Idols.
Zoals bekend werden we derde, na Jamai en Jim, en het heeft ons meer fans gekost dan opgeleverd, maar sindsdien gaan we er weer helemaal voor!

zondag 25 januari 2009

Ontboezemingen


Kijk, dan ben je toch stiekum best een beetje trots, als je 's avonds laat op een bijna verlaten Station Breda loopt en deze poster ziet hangen. Duo Zolka in goed gezelschap!

Het boek is overigens een meeslepend kijkje in de keuken van één van 's werelds meest geliefde bands (wij dus!). Wie het boek leest komt er al snel achter dat ook wij maar mensen zijn... en zal na het lezen (nog meer) van ons houden. Maar meer kan ik niet verklappen!

Tip voor fans met weinig geld en veel geduld: vast en zeker over een maand of 18 bij De Slegte voor de helft te krijgen.

vrijdag 23 januari 2009

ZOLKA RUILBEURS!


Hoi Duo Zolka fans!


Op 21 mei organiseren wij alweer voor de 32ste keer in buurthuis De Snikkel de jaarlijkse Zolka ruilbeurs. Wil je iets ruilen uit je Zolka collectie of gewoon lekker neuzen bij de verschillende kraampjes? Even gezellig bijpraten met andere Zolka fans of meedoen aan de Zolkaraoke? Kom dan op 21 mei naar De Snikkel. We gaan er weer een geweldig feest van maken! Toegang is € 2,50 voor volwassenen en € 89,67 voor kinderen. Meisjes met blote borsten gratis.

Groetjes en tot ziens,

het evenemententeam van buurthuis de Snikkel



dinsdag 20 januari 2009

Wild + Ondeugend


Net als bijvoorbeeld Frans Bauer en David Hasselhoff, is ook Duo Zolka ont-zet-tend populair in Deutschland. David zong in het Engels, op zich logisch, dat bekt lekker. Franske meende in het duits te moeten gaan zingen. En Duo Zolka? Wij gooiden het over een heel andere boeg: de muziek van Duo Zolka is universeel goed, dus brachten we deze plaat gewoon in het nederlands uit op de duitse markt. Het resultaat: een ongekend succes! Let op: op de hoes is een jonge Irma de Bruijn te zien (links). Ja inderdaad, de zus van Inge! (Ondanks dat ze geen vast bandlid meer is, werken we nog steeds veel en met veel plezier met haar samen!)

maandag 19 januari 2009

Voor de man die alles wil


Dit spreekt redelijk voor zich natuurlijk: zoals iedereen (tegenwoordig) hadden ook wij een tijdje ons eigen magazine. Maar... wel veel eerder dan de rest, lekker puh! Zeer succesvol (door de combinatie van (soft) porno, politiek, polemiek, polikliniek en pluriformiteit), maar op een gegeven moment moeilijk te combineren met onze optredens. En we wilden nu eenmaal wel zelf redactie doen voor ons eigen tijdschrift. Dus moesten we helaas stoppen: onze liefde ligt nu eenmaal bij de muziek in al haar vormen.

zondag 18 januari 2009

Feest met de Duo Zolka's


Een heel gezellige plaat, dat staat als een paal boven water. Maar we laten nooit meer een cover in München ontwerpen en drukken: goedkoop is duurkoop! We hadden de fout in onze naam pas door toen er al 40.000 exemplaren onderweg naar de detailhandel waren. Gelukkig is met carnaval iedereen dronken en is het nooit iemand opgevallen, gek genoeg...

zaterdag 17 januari 2009

De Avonturen Van Opa Zolka


Toen Opa een paar jaar geleden mijn dochter van school ging halen had hij zijn gitaar bij zich. Alle kinderen begonnen natuurlijk gelijk te roepen dat hij wat moest spelen, en helaas koos hij voor dit nummer. Wij hebben toen onze repetities moeten afbreken om de ingeschakelde politieagenten er van te overtuigen dat hij het echt niet zo bedoelde.
Jaja, het is altijd wat met opa. God jongens, wat een avonturen!

vrijdag 16 januari 2009

Dichter Bij De Dood


Eerst was ik heel klein en
niet veel later was ik groot
vandaag ben ik alweer een dagje
dichter bij de dood

Begin jaren zeventig zat ik midden in een flinke depressie. Tijdens de broodnodige rustpauze van Duo Zolka heb ik deze soloplaat gemaakt. Boordevol levensbeschouwelijke liederen die zelfs de grootste optimist op de rand van een brug doen belanden. Knappe jongen die deze plaat in zijn geheel zonder kleerscheuren weet uit te luisteren. Om die reden is deze plaat dan ook al 35 jaar verboden in de benelux, en kan ik de muziek niet posten. Sorry.

woensdag 14 januari 2009

ABC & 123


Ons geheime bandlid V.A. werkt al jaren bij de NPS. Zijn identiteit blijft geheim om gedoe over belangenverstrengeling etc. te voorkomen. Hij kreeg een keer een belletje van een echtpaar dat een klacht had over Sesamstraat. Omdat wij de beroerdste niet zijn hebben wij deze klacht, waar we geheel achter stonden, omgesmeed tot een lied.
Het heeft tot onze grote teleurstelling niet geleid tot verbetering van dit bekende kinderprogramma.

Klik op de titel om het lied, dat overigens is ingezongen door Tante Leen, te downloaden.

maandag 12 januari 2009

Unieke Aanbieding


Hier bieden we u allen de mogelijkheid om net zulke muziek te maken als wij! Ongeveer 95% van al onze nummers is gemaakt met deze Pro Technica synthesizer, dus grijp je kans.

Vergroot de foto om gebruik te kunnen maken van deze eenmalige superaanbieding!

zaterdag 10 januari 2009

Zuinig Met Zonden


Wederom een oudje! Heerlijk om op zolder te rommelen en terug te gaan in de tijd. Terug te gaan naar een rare, tumultueze tijd in dit geval. Deze plaat is uit 1964 en is een resultaat van de zwaar Grieks Orthodoxe leer die wij toen aanhingen. Achteraf niet iets om bijzonder trots op te zijn, maar we hebben er veel van geleerd en gelukkig onze weg terug naar de enige God hervonden. Al die rare snoeshanen uit het oude griekse rijk... Niettemin, een interessant religieus album, met weer eens een hele andere kijk op de zaken. En met gewoon heel erg lekkere nummers!

donderdag 8 januari 2009

Erectie


Deze single komt van de LP hieronder. Speciaal voor de nederlandse markt in het nederlands gezongen. We werden enerzijds geprezen om dit taboedoorbrekende onderwerp, anderzijds verketterd omdat we deze plaat hebben laten inzingen door twee homosexuele jongens van twaalf. Dat ging velen in die tijd nog wat te ver.
O ja, de advertentie op de hoes heeft destijds de prijs voor mwa-ste reclameslogan van het jaar gewonnen.

Klik op de titel om deze legendarische singel te downloaden.

Affentittengeil


Wat kunnen we hier nog over schrijven dat niet al geschreven is: één van Duo Zolka's meest succesvolle platen ooit aller tijden. Dat kan ook bijna niet anders, door de juiste combinatie van ingrediënten. Het is en blijft een topplaat, met recordverkopen tot ver buiten het duitse taalgebied. Uitgebracht in 1963, maar nog steeds een best seller. Ach ja, muziek is universeel. En erotiek ook.

woensdag 7 januari 2009

Bootlegs!


Even een woord aan onze fans: er is ons ter ore gekomen dat er bootleg opnames in omloop zijn van ons laatste optreden op het Pøpfestvallen Reykjavik. Waarschuwing: de kwaliteit van de opnames doet ons werk geen eer aan en de gevraagde prijs is pure afzetterij. We noemen geen namen, maar we vermoeden dat we nu begrijpen waarom deze meneer bij elk optreden vooraan staat. Een echte fan? Of een "fan" die een slaatje probeert te slaan uit de illegale verkoop van Duo Zolka bootlegs...?

dinsdag 6 januari 2009

Van Appelscha tot Kutjebef (1973)


Speciaal voor de Zuid-Afrikaanse markt samengestelde verzamelaar, met oud en nieuw werk. Thematisch bij elkaar gezocht om de Zuid-Afrikanen kennis te laten maken met de klanken van Duo Zolka. Een cultuurshock op zich. In samenwerking met de VVV van Kaapstad.

Men laat zich ook maar van alles op de mouw spelden...


Maar, alle gekheid op een stokje: we zijn toch wel zeer vereerd! Dit heerschap is overduidelijk onze, euh... grootste fan.

zondag 4 januari 2009

Lieve Duo Zolka


Lieve Mieke,
Je moet helemaal niets doen.
Liefs, Duo Zolka



Lief Anoniempje,
Het is voor mij een beetje moeilijk hierop te reageren.
Liefs, Duo Zolka



Lieve Anne,
Ik vind je helemaal niet ouderwets.
Liefs, Duo Zolka

donderdag 1 januari 2009

Pa en Ma