woensdag 31 december 2008

Hits Of Sinatra Played By Duo Zolka


Een beetje verbaasd waren we wel toen op die gure donderdagavond in november '75 de telefoon ging en het Frank Sinatra bleek te zijn. Hij zei een grote fan te zijn, en zich al jaren af te vragen hoe zijn nummers zouden klinken als wij ze zouden spelen. Tot die dag had hij nooit durven bellen, de arme man.
Financieel kwamen we er snel uit, en een paar weken later lag deze plaat in de winkels. Na het horen van onze versies heeft Frank geen noot meer opgenomen, slechts af en toe trad hij op in kleine casino's in Las Vegas.
Op zijn sterfbed fluisterde hij tegen Nancy: 'If i had been only half as good as Duo Zolka.., i want you to play them at my fune...'

Klik op de titel om 'What's New' van deze plaat te downloaden.

dinsdag 30 december 2008

Enrique Castelli


Dit is een LP van onze goede kennis Hendrik Kasteel. Omdat we een beetje met hem te doen hebben maken we even wat reclame voor hem.
Bovendien wint de eerste vrouw die hem belt dit gesigneerde exemplaar van zijn 38e plaat. Zijn nummer is 038-4427312.

I Believe


Begin jaren vijftig hebben we een tournee gedaan door het midden van de V.S. Daar wonen een hoop mensen die ooit uit nederland zijn geïmmigreerd. Een aantal van hen denken dat ze onze taal nog steeds kunnen spreken/begrijpen. Dat heeft geleid tot merkwaardige misverstanden, met mensen die voor ons knielen enzo.
We hebben het maar zo gelaten, en gaan elke kerst terug voor een aantal kerkdiensten ter ere van ons, een hoop gratis eten en maagden om de koude nachten mee door te brengen. Leuk!

maandag 29 december 2008

De Vraag Van De Dag

zondag 28 december 2008

Opa Zolka



Wij hielden best wel van onze opa, maar zijn poging mee te liften op ons succes hebben we hem niet echt in dank afgenomen. Ten eerste sloeg hij de plank tekstueel volkomen mis en ten tweede is zijn achternaam geeneens Zolka.
Nou ja, van de doden niets dan goeds zullen we maar zeggen. Als kind hebben we wel altijd erg moeten lachen als hij zei: 'Voel eens in mijn broekzak', want dan gingen wij voelen, en dan voelden we alleen maar zijn stijve piemel! Hahaha!!!

zaterdag 27 december 2008

De Hond OST


Omdat het op een gegeven moment toch wel zal uitkomen post ik nu zelf maar een LP waar we spijt van hebben. Het waren de wilde jaren 70, en de toenmalige vriendin van onze bassist haalde ons over om 'ons blikveld wat te verruimen'. Na de opnames van deze film te hebben bijgewoond hebben we besloten dat we de soundtrack wel wilden doen. Waarom? Geen idee. Voor het geld was het niet, dat hadden we al genoeg.
Nou ja, gedane zaken nemen geen keer, en mensen veranderen weetjewel.

Klik op de titel om de track 'Baby Put Your Clothes Back On' van dit album te downloaden.

vrijdag 26 december 2008

De Mooiste Van Ons Dorp


Als de eerste verse kibbeling aan wal gebracht wordt is het elk jaar groot feest in Kbobzijl a/d Brakda. Om de festiviteiten extra luister bij te zetten zijn wij decennia geleden gevraagd om de muzikale omlijsting te verzorgen. Sindsdien is het kibbelingfeest langzaamaan het Duo Zolkafeest geworden. Dat heeft nog even geleid tot rellen tussen de vissers en de rest van de bevolking, maar nadat er een dode was gevallen (Snuitje 1961-1966 RIP) hebben de zeelui toegegeven Duo Zolka een belangrijker Kbobzijls product te vinden dan hun vangst.
'De Mooiste Van Ons Dorp' komt van onze eerste Kbobzijlse live LP, en gaat over de serveerster van café 'In Den Gulden Kibbeling'.

Omdat het live is, en daardoor hier en daar niet goed te verstaan heb ik de liedtekst in de reacties bijgesloten.

Klik op de titel om dit lied te downloaden.

donderdag 25 december 2008

Oproep


Rechts op de foto zien jullie mijn neefje Olle. Hij is een lief ventje, net vier geworden, en hij spaart schelpen. Zijn doel is uiteindelijk alle schelpen van de wereld te hebben. De grootte, vorm of kleur van de schelpen maakt niet uit. Nou dacht ik; ik vraag alle Duo Zolka fans of ze willen helpen, dat scheelt weer. En als jullie dan ook weer aan jullie vrienden vragen of ze willen helpen sparen, dan moet het uiteindelijk wel lukken denk ik.
Alvast heel erg bedankt allemaal!

Olle Piemels
Burgemeester v. Singel Singel 10
6969 SM Vulvarenbeek

p.s. Foto's en tekeningen van schelpen worden ook op prijs gesteld.

dinsdag 23 december 2008

Samen Door Het Leven


We worden alleen geboren en we gaan alleen weer dood. En in de tussentijd staan we ook alleen voor, en alles is zinloos. Wij weten dat. Maar omdat de meeste mensen dat niet schijnen te weten dachten we: 'Ach, laten we voor de centen eens een trouwlied maken', en zie: 35 jaar later is het nog immer het meest gedraaide nummer op bruiloften.

Fijne kerstdagen.

Klik op de titel om dit lied te downloaden.

Beatles In Winds


"Het idee is ontstaan toen we in de rij stonden bij de sociale dienst in onze woonplaats Gemert" vertelt Sjoerd Aalders (links op de foto). "In die tijd leefden we op blikken bruine bonen. Volgens mij liet Ben een windje, waarop Erik-Jan en ik antwoordden met knetterende scheten. We hadden zo gelijk al het begin van 'Hey Jude' te pakken. Zo is het balletje gaan rollen". Inmiddels hebben Sjoerd, Ben, Erik-Jan en Layla de wereld veroverd met hun show "Beatles In Winds".

maandag 22 december 2008

Familie



Misschien leuk om te weten voor de echte fans: hier zie je waar Katrina Zolka, ons mam (rode pijl), en Igor Zolka, onze vader (groene pijl) geboren zijn: in de По-русски van Zolka. Na een redelijke jeugd vluchtten ze op 15 jarige leeftijd samen naar Nederland, alwaar ze ons gekregen hebben.
Op bovenstaande foto zie je onze achtergebleven russische familie: tante Tietje, opa Popo Zolka & oma Anzjelieke Zolka-Pappan.

Mama Zolka's Dutch Cookbook


In verband met de feestdagen wil ik jullie even wijzen op de hernieuwde uitgave van dit standaardwerk. Na de moeilijke eerste jaren na haar emigratie heeft onze moeder met dit meesterwerk haar american dream waargemaakt. Omdat ze dood is komen alle opbrengsten terecht bij haar nabestaanden. Kopen dus!
Nu verkrijgbaar in alle boekhandels van alle landen op de wereld.

zondag 21 december 2008

Kerst (03)


Een kiekje uit ons privé fotoalbum. Kerstavond 1983. Tijdens 'Luister Je Mee?', ons goed beluisterde piratenprogramma, had Zaja zich zonder dat we het merkten verkleed als de kerstman. Dat was een verrassing! En we (vlnr: Dohme, ik, Zaja, Lea) hadden geeneens door dat hij het was, hahaha!
Ik weet nog dat we allemaal een agenda voor 1984, en een lollie kregen. Hartstikke leuk Zaja!

vrijdag 19 december 2008

Kerst (02)


Naar verluid is dit de favoriete kerstplaat van de kerstman himself! Die kunnen we in onze zak steken.
Maar eerlijk is eerlijk: het succes van deze plaat is voor een bijzonder groot deel op het conto van de op dat moment (we schrijven 1981) extreem populaire Geoffrey Kabouter te schrijven, zonder wiens zeer ontroerende fluitsolo's deze schijf weer 'gewoon' een ongelofelijk goed Duo Zolka product geweest zou zijn.

Kerstkaartje



Voor iedereen die 'm mogelijk nog niet in de bus heeft gekregen (het zijn drukke tijden bij de posterijen): de kerstkaart van Duo Zolka nu ook online! Een beetje onpersoonlijk misschien, zo via het net, maar het komt recht uit ons hart!

("Grappig" detail: duidelijk is te zien dat onze drummer Harko (middenvoor) zijn vinger verstuikt heeft tijdens het benefietgala van vorige week, waarvan de opbrengt overigens (bijna) in z'n geheel naar Whore Child is gegaan.)

woensdag 17 december 2008

Wekliedje


Toen de bond van Smoothies International er achter kwam dat wij ook smoothies zijn vroegen ze ons hun beschermheren te worden. Sindsdien zijn wij er elke zomer bij tijdens de zomerkampen, en zorgen we ieder jaar weer voor een vers kamplied. Met dit wekliedje maakten we onze lieve gladde vrienden wakker tijdens de warme vakantiedagen van 1989.

Klik op de titel om te downloaden.

maandag 15 december 2008

Speling



Deze schitterende (of moeten we zeggen "schiterende") plaat uit 1964 is gemaakt in samenwerking met SBDN (de Stigting Bervording Dysleskie Nederlnad). Duo Zolka's grootste hits zijn speciaal voor deze plaat door de bekende dyslektische dichteres Annie G.M. Schimdt vertaald naar ook voor dyslekten begrijpelijke taal. Destijds een "enrom succes!"

donderdag 11 december 2008

Uit Ons Gastenboek


woensdag 10 december 2008

Piet is Stom


Klik op de titel van deze post om het beste nederlandstalige electrofunk nummer over een stomme Piet ooit te downloaden.

dinsdag 9 december 2008

Kerst (01)


Van al onze kerstplaten is dit toch wel de kerstigste. Helaas alleen uitgekomen in Kbobzijl a/d Brakda, maar daarom niet minder feestelijk. Bevat naast de bescheiden hit 'Dansen Met De Kerstman' ook het door connaisseurs hoog gewaardeerde 'De Herdertjes Kwamen Bij Nachte'.

Onderzoek


Uit deze tabel blijkt dat Duo Zolka fans over het algemeen vaker een kat dan een hond hebben. Wat echter vooral opvallend is, is dat volgens dit onderzoek 6% van onze katbezittende fans ons niet kennen. Bij de fans zonder kat is dat zelfs 46%. Ongelofelijk!

maandag 8 december 2008

Zweden



Duo Zolka's single "Gracias Por La Musica" uit 1980, was een zeer succesvolle poging om ook in Zweden door te breken. 's Lands wijs, 's lands eer, was in dit geval het motto, dus zongen we in de moedertaal van de Zweden. En het resultaat mocht er zijn:8 wøken op nummer 1 in de Svenksa Hitlistån! Let ook op de overalls, veel en vaak nageaapt door bijvoorbeeld de Dolly Dots!

Minder geslaagde combinatie

Deze plaat uit 1985 is vrij onbekend, en dat is niet geheel onterecht.
Het was Duo Zolka's experiment in het in één conceptalbum combineren van de thema's lingerie, tennis, electriciteit en rap. Snel maar weer vergeten...

I Love Zokla Duo


Gevonden in een tweedehands winkeltje in Boekarest voor één euro. Eerst twijfelde ik nog, maar het bleek toch echt een tributealbum voor ons te zijn. Hoewel de hoes fouten bevat, en de 'muziek' ronduit pijn doet, voelen we ons toch ergens wel enigszins vereerd.

zondag 7 december 2008

De brand van 1987


Bij de grote brand van 1987 is ook deze plaat verloren gegaan. De brandstichter, Pierre Kartner (die uit jaloezie gehandeld had), werd snel gepakt, maar onze geluidsbanden vielen niet meer te redden. De platenhoezen werden in een andere loods bewaard, dus die post ik voor de verzamelaars.
Van dit nummer weet ik alleen nog dat het ongelofelijk goed was.

Clownsduo Zolka




Nu de Goedheiligman en zijn pietermannen ons land weer hebben verlaten en de kerst in aantocht is, is het een mooi moment om u nog eens te wijzen op Clownsduo Zolka, dat ook deze feestdagen uw kerstviering of Oud & Nieuwpartijtje tot een succes kan maken met hun vrolijke act!

zaterdag 6 december 2008

Vou Você Os Sinos


C' é até agora o nosso mais grande hit no Brasil. E nossa alguns. Aquando deesta placa, não faz ou podes compreender o texto, vais agitar deele com teus fesses. Um rosto inteiro écoeurant, mas parece-se qu' agradável encontrar.

O clique sobre o título a fim de fazer o download.

vrijdag 5 december 2008

Duo Zolka For Africa


Zoals men weet hebben wij na Band Aid en USA for Africa ook een benefietsingel gemaakt. En omdat iedereen dat nummer tot vervelens toe heeft moeten aanhoren komt hier de veel onbekendere B-kant: Het Sprookje Van De Arme Griek.
Je zult horen dat het een hele opgave was om de goeie A-kant te kiezen, want dit nummer is eigenlijk net zo goed!

Klik op de titel om te downloaden.

donderdag 4 december 2008

Duo Zolka Live 2008


Dit zijn we tijdens onze laatste grote tour (genaamd 'On The Road'). Het was een gekkenhuis! Dat onze bodyguard Raymond Snijpan tussen het 'meisjes vissen' (zoals hij het flauwgevallen meiden uit de voorste rijen plukken noemt) deze foto heeft kunnen maken mag een klein wonder heten.

woensdag 3 december 2008

Familieportret


Een portret van onze grootste fans: de familie Gaylord uit West Virginia. Echte superfans, want bij elk concert op de voorste rij! (PS: we hebben nu wel genoeg beertjes, dank...)

De Mensen van Duo Zolka



Voor wie echt alles over Duo Zolka en het dagelijks leven van deze spontane supersterren wil weten, is dit boek uit 1922 echt een aanrader! Vast nog te krijgen via Marktplaatspuntnl etc.

Geschreven door Hans Sleeuwenhoek, met bijdragen van o.a. Paul de Leeuw, Jos Brink en Gregor Bak.

Gaan We Het Doen?


Wij hebben een dubbel gevoel bij deze singel uit 1978. 't Is nog steeds een leuk nummer, maar het feit dat een nu niet nader te noemen band (D.. M...) zijn hele sound en image heeft gebaseerd op deze release, en daar zo mogelijk nog meer succes mee heeft gehad dan wij, geeft nog steeds een wrange nasmaak.

Klik op de titel om te downloaden.

Vierde man van links

dinsdag 2 december 2008

De Avonden


Onder het mom van 'beter laat dan nooit' wil ik onze fans alsnog onze excuses aanbieden voor het feit dat wij in 1946/1947 niet hebben opgetreden en geen platen hebben uitgebracht.

maandag 1 december 2008

Hoedt u voor namaak!


In de aanloop naar Sinterklaasavond stroomt ons land vol met namaakproducten uit bijvoorbeeld China. Of... uit Spanje! Zoals in dit geval. Ik weet niet wat de heren Bassie & Adriaan dachten bij het uitbrengen van dit album, maar één ding is zeker: Duo Zolka is hier nooit voor benaderd en zou nooit (gratis) meewerken aan het op deze manier commercieel uitbuiten van tere kinderzieltjes.
Gelukkig zal de kenner rap dit bedrog doorzien, al was het maar door de vele missende bandleden op de hoes. Kortom: ontwijken als de pest, als u dit in de platenhandel aantreft.

Liedjes die eigenlijk best wel weer kunnen


Nog een klassieker uit de oude doos, uit 1962 alweer (wat vliegt de tijd en wat gaat Duo Zolka al lang mee op het internationale toneel!). Deze 10-inch (bijzonder formaat!) vinylplaat is het resultaat van pure bewondering: eigenlijk heeft Duo Zolka niet eens echt medewerking verleend aan deze plaat. Het is een product dat voorkomt uit de mateloze bewondering die de heer Jules De Corte had voor het werk van Duo Zolka.

Duo Zolka was en is nog steeds zeer vereerd door het blinde vertrouwen dat Jules stelde in Duo Zolka en haar teksten. Hij durfde het risico te nemen om een plaat totaal gevuld met Duo Zolka-covers uit te brengen. Nou ja, risico... eigenlijk was het natuurlijk meer een kwestie van "succes verzekerd" en, eerlijk is eerlijk, "meeliften op het succes van", want ook in 1962 was de populariteit van Duo Zolka ongekend.

Maar niettemin, braveau en chapeau! We draaien hem ook in de nieuwe eeuw grijs!