zondag 16 november 2008

The story of Bob Zolka



Bob's muzikale carrière begon in 1982 op vijftienjarige leeftijd. Samen met zijn broer Ernie vormde hij de Zolka Brothers Band. Ze werd al snel erg populair in hun woonplaats Youngstown, Ohio. Ze speelden in die tijd veel op bruiloften en andere privéfeesten in de buurt.

In 1985 maakten zij hun eerste lp "The Zolka Brothers: Polkas & Waltzes" met daarop de oorspronkelijke compositie "Zolka's Polka." Andere opnames volgden snel in de samenwerking De Zolka Brothers met "Canada's Polka King" Walter Ostanek voor het album "Hands Across The Border III". Zij namen het nummer "I Love You" van Steve Meisner op als onderdeel van het Penn-Ohio Polka Pals Souvenir Edition album dat werd genomineerd voor een Grammy in 1989. De band maakte in 1996 The Wedding Medley voor de Penn-Ohio Polka Pals 20th Anniversary Edition.

In de loop der jaren bleef de band optreden in de beste clubs en op festivals. In 2003 stopte Ernie omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. Bob was echter vastbesloten om de Zolka traditie van de energieke polkamuziek en -zang een nieuw leven te geven. Zo ontstond The Bob Zolka Band. De huidige bandleden zijn: Bob Zolka op accordeon, Scott Grossen op gitaar, John Peplowski op drums, Joe Zdelar op basgitaar, en John Prodesky op sax. Het afgelopen jaar reisden Bob en The Zolka Band naar Pennsylvania en Illinois om de polkaliefhebbers te vermaken. Hij kijkt er naar uit om nog meer op te treden.

http://www.polkas.nl/zolka~home.html